Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Fordított mandarinos sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:
7,5 dkg mandula liszt
15 dkg barna rizsliszt
3,5 dkg köles liszt
2,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
4 dkg édesítő ( 1:4 )
6 g sütőpor
2,3 dl víz
1 kk citromlé
+ margarin a kenéshez
+ 4 db mandarin
+ édesítő a szórához
Elkészítés:
A mandarinokat megpucoljuk, karikákra vágjuk.
A piskóta részhez a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.
Egy tepsit ( 21×21 ) kibélelünk sütőpapírral, megkenjük margarinnal az alját, megszórjuk édesítővel, ráhelyezzük a mandarin szeleteket, majd erre rá a piskóta tésztát.
Majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version