Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
2 dkg útifűmaghéj
2 dkg holland kakaópor
3,5 dl víz
1 ek citromlé
7 g sütőpor
5 dkg édesítő (1:4)
Krém:
15 dkg rizsdara
10 dkg barna rizsliszt
ízlés szerint édesítő
1 ek vanília aroma
5 dl növényi tej
5 dkg margarin
2 dl növényi tejszín – cukormentes – felverhető
+ 15 dkg gluténmentes – cukormentes – vegán baracklekvár
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól összekeverjük.
Egy sütőpapírral béelt tepsibe ( 21×21 ) tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a rizsdarát, barna rizslisztet, édesítőt, vanília armát, növényi tejet egy lábasba tesszük, alaposan kikeverjük, sűrűre főzzük.
Majd belekeverjük a margarint.
Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, majd felverjük a tejszínt kemény habbá, és összedolgozzuk a krémmel.
Ha meghűlt a piskótánk, akkor három részre vágjuk.
Az első lapot megkenjük lekvárral, majd a grízes krémmel, erre jön a következő lap, megint lekvár és krém, majd az utolsó lap.
Hagyjuk 4-5 órát, hogy jól összeálljon.
Grízes krémes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
