Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Diós csokis szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg barna rizsliszt
8 dkg cirok liszt
3,7 dkg útifűmaghéj
2 dkg holland kakaópor
1 kk citromlé
5 dkg édesítő ( 1:4 )
7 g sütőpor
3,5 dl víz
Krém:
15 dkg barna rizsliszt
10 dkg darált dió
2 dkg holland kakaópor
3 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
5 dkg margarin
+ 10 dkg házi csokoládé – olvasztva a tetejére
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a margarinon kívűl mindent egy lábasba teszünk és alaposan kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
Bele keverjük a margarint.
Majd ha meghűlt a piskótánk, akkor kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, majd a tetejét olvasztott csokival borítjuk.

Exit mobile version