Hozzávalók:
Piskóta:
17,5 dkg barna rizsliszt
3 dkg útifűmaghéj
6,5 dkg cirok liszt
4 dkg édesítő ( 1:4)
6 g sütőpor
1 kk citromlé
3 dl víz
Krém:
50 dkg alma
3 dl növényi tejszín
10 dkg darált dió
ízlés szerint porédesítő
+ gluténmentes – cukormentes – vegán csokoládé – olvasztva a tetejére
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt 18×24 – es formába öntjük a masszát, majd 180 fokos sütőben kb. 25 – 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez az almákat alaposan megmossuk, majd lereszeljük.
Felverjük a növényi tejszínt, hozzáadjuk a diót, édesítőt, majd pedig az almát – amit kinyomkodtunk. Jól összedolgozzuk.
Majd ha meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krémmel és olvasztott csokival borítjuk.
Almás – diós szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)
