Hozzávalók:
15 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
2 dkg útifűmaghéj
6 g kurkuma
só
3 g sütőpor
0,5 dkg gluténmentes sörélesztópehely
2 dl víz
1 kk citromlé
Krém:
15 dkg növényi sajt – reszelve
12,5 dkg margarin
7,5 g gluténmentes sörélesztópehely
ízlés szerint só
ízlés szerint petrezselyem
10 dkg növényi tejföl
+ reszelt növényi sajt a tetejére
+ petrezselyem a díszítéshez
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, jól elkeverjük, majd beledolgozzuk a nedves alapanyagokat.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk, csíkokra vágjuk.
A roló formákat olajjal vékonyan lekenjük, majd rájuk tekerjük a tészta csíkokat ( nekem 7 db lett ).
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
A krémhez az alapanyagokat kikeverjük, majd megtöltjük a rolókat.
A tetejüket reszelt növényi sajtba mártjuk, petrezselyem szálat teszünk bele.