Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Sajtos roló ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

15 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

2 dkg útifűmaghéj

6 g kurkuma

3 g sütőpor

0,5 dkg gluténmentes sörélesztópehely

2 dl víz

1 kk citromlé

Krém:

15 dkg növényi sajt – reszelve

12,5 dkg margarin

7,5 g gluténmentes sörélesztópehely

ízlés szerint só

ízlés szerint petrezselyem

10 dkg növényi tejföl

+ reszelt növényi sajt a tetejére

+ petrezselyem a díszítéshez

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, jól elkeverjük, majd beledolgozzuk a nedves alapanyagokat.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk, csíkokra vágjuk.

A roló formákat olajjal vékonyan lekenjük, majd rájuk tekerjük a tészta csíkokat ( nekem 7 db lett ).

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

A krémhez az alapanyagokat kikeverjük, majd megtöltjük a rolókat.

A tetejüket reszelt növényi sajtba mártjuk, petrezselyem szálat teszünk bele.

Exit mobile version