Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Medveshagymás rudak ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:
20 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg citrok liszt
7,5 dkg köles liszt
8 g sütőpor
2,5 dkg útifűmaghéj
15 dkg margarin
2 dl víz

50 g medvehagyma
1 kk citromlé
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ magok a szóráshoz
Elkészítés:
A medvehagymát megmossuk, apróra vágjuk.
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, belekeverjük a medvehagymát, majd hozzádolgozzuk a margarint, majd a vizet és a citromlevet.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, majd kinyújtjuk kb. 2 ujjnyira ( kocka alakba ).
Tetejét olajjal lekenjük vékonyan, megszórjuk magokkal, nyújtunk egyet még rajta ( a magok így jobban rajta maradnak ).
Kb. 1 ujjnyi vastagra csíkozzuk, majd a csíkokat kettévágjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version