Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Pudingos almás pite ( glutén, tej,tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg barna rizsliszt
15 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
10 dkg margarin
4 g sütőpor
kb. 1,1 dl növényi ital
4 dkg édesítő (1:4)
Töltelék:
35 dkg alma
1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor
2 dl növényi ital
1 kk fahéj
ízlés szerint édesítő
+ mandula a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk amargarint.
Összedolgozzuk, majd pedig a növényi tejet adjuk hozzá, és alaposan kidolgozzuk.
Egy 20×20 – as formát sütőpapírral kibálelünk, majd nedves kézzel belenyomkodjuk a tésztát ( a széleire is kerüljön ).
A pudingot a növényi itallal és édesítővel megfőzzük.
Az almát megmossuk, lereszeljük.
Hozzákeverjük a pudinghoz, majd ízlés szerint keverünk bele fahéjat.
Ezt a pudingos – almás keveréket beleöntjük a pite alapba, elegyengetjük, megszórjuk mandulával.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version