Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Szedres joghurtos sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

10,5 dkg gluténmentes, zabpehelyliszt

16,5 dkg barna rizsliszt

2,5 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

8 g sütőpor

1 ek citromlé

3,4 dl víz

+ 15 dkg szeder

+ 16,5 dkg növényi joghurt

+ ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.

Hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt 21×21 – es formába tesszük.

A növényi joghurtot, édesítőt, szedret egy tálban elkeverjük, majd a piskóta tetejére oszlatjuk.

Villával széthúzkodjuk többször.

180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version