Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Epres – kekszes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:
20 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
4 dkg édesítő (1:4)
3 g sütőpor
20 dkg margarin
10 dkg eper – nekem fagyasztott volt – azt kiolvasztottam
+ mentes csokoládé – olvasztva
Elkészítés:
Az epren kívűl mindent egy tálba kimérünk, majd alaposan összedolgozzuk.
Egy 20×20 – as formát sütőpapírral kibélelünk.
A massza egyik felét bele egyengetjük.
A másik felébe belekeverjük az epret, majd ezt rátesszük az előző rétegre, eloszlatjuk.
180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Olvasztott csokival becsíkozzuk a tetejét, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.

Exit mobile version