Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Hamis Charlotte ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:
Piskótás rész:
12,5 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
2 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő (1:4)
6 g sütőpor
2,2 dl víz
1 kk citromlé
+ baracklekvár – gluténmentes,cukormentes,vegán
Krém:
80 g gluténmentes vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
4 dl növényi ital
2 dl növényi tejszín
5 dkg margarin ( elhagyható )
+ kb 15 dkg barack
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.
Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük, elegyengetjük.
180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Melegen feltekerjük konyharuha segítségével, így hagyjuk kihűlni.
Majd ha kihűlt, megtöltjük baracklekvárral.
A krémhez apudingport, édesítőt, növényi italt, növényi tejszínt egy lábasba kikeverjük, sűrűre főzzük.
Majd belekeverjük a margarint.
A barackot megmossuk, felszeleteljük.
A piskóta tekercset felvagdossuk, majd egy múanyag tálat kibélelünk folpackkal és körbe rakjuk a piskóta szeletekkel.
Majd barackszeleteket teszünk alúlra, erre jön a krém egyik fele, majd megint barack, és a krém másik fele.
Majd hagyjuk 6-7 órát hűvös helyen, hogy jól összeálljon.

Exit mobile version