Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
2 dkg útifűmaghéj
3,5 dkg holland kakaópor
5 dkg édesítő (1:4)
7 g sütőpor
2,75 dl víz
1 kk citromlé
Krém:
10 dkg köles ( alaposan átmosni, majd 4 dl növényi tejben édesítővel megfőzni )
20 dkg mentes csokoládé
+ 10 dkg mentes csokoládé – olvasztva a tetejére.
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a nedves alapanyagokat.
Egy sütőpapírral kibélelt 21×21 – es formába tesszük és 180 fokos sütőben kb. 25 – 30 perc alatt megsütjük.
A kölest a leírtak alapján megfőzzük.
A csokit felolvasztjuk, majd a megfőtt köleshez adjuk.
Leturmixoljuk, vagy botmixerrel pépesítjük.
Ha a piskóta meghűlt, kettévágjuk, majd ezzel a köleses csokival megtöltjük.
Tetejét olvasztott csokival borítjuk.