Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Almás – mákos ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:
25 dkg gluténmentes zabpehely
15 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
4 dkg édesítő (1:4)
20 dkg margarin
Töltelék:
50 dkg alma
15 dkg darált mák
ízlés szerint édesítő
1 ek rumaroma
fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, lereszeljük.
A tészta alapanyagait egy tálban jó alaposan összedolgozzuk.
Egy 21×21 – es formát sütőpapírral kibélelünk.
A tészta fele részét belenyomkodjuk.
Az almát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a töltelék többi alapanyagát, alaposan összekeverjük, majd a tésztára egyengetjük.
A maradék tészta részt pedig rámorzsoljuk az almás – mákos részre.
180 fokos sütőben kb. 25 – 30 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version