Hozzávalók:
4 db rizslap
Töltelék:
20 dkg főtt köles ( nyersen ez 5 dkg, amit jól átmosunk, majd 2 dl vízben megfőzünk )
ízlés szerint só
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint zöldfűszerek
1 ek növényi tejföl
15 dkg vegyes zöldségkeverék ( kiolvasztva )
Forgatáshoz:
7,5 dkg csicseriborsó liszt
2,5 dkg tápióka keményítő
1 g fekete só
1,2 dl víz
+ kenyérmorzsa – gluténmentes – vegán
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A töltelék alapanyagait egy tálban alaposan kikeverjük.
A rizslapokat vizbe mártjuk, majd elosztjuk a tölteléket bennük.
Széleiket behajtjuk, majd feltekerjük.
A csicseriborsó lisztet, tápióka keményítőt, vizet, fekete sót egy tálban kikeverjük, majd belemártjuk a tekercseket, majd megforgatjuk a kenyérmorzsában.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.