Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Köleses rizslapos tekercs ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

4 db rizslap

Töltelék:

20 dkg főtt köles ( nyersen ez 5 dkg, amit jól átmosunk, majd 2 dl vízben megfőzünk )

ízlés szerint só

ízlés szerint pirospaprika

ízlés szerint bors

ízlés szerint zöldfűszerek

1 ek növényi tejföl

15 dkg vegyes zöldségkeverék ( kiolvasztva )

Forgatáshoz:

7,5 dkg csicseriborsó liszt

2,5 dkg tápióka keményítő

1 g fekete só

1,2 dl víz

+ kenyérmorzsa – gluténmentes – vegán

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A töltelék alapanyagait egy tálban alaposan kikeverjük.

A rizslapokat vizbe mártjuk, majd elosztjuk a tölteléket bennük.

Széleiket behajtjuk, majd feltekerjük.

A csicseriborsó lisztet, tápióka keményítőt, vizet, fekete sót egy tálban kikeverjük, majd belemártjuk a tekercseket, majd megforgatjuk a kenyérmorzsában.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük.

180 fokos sütőben kb. 30  perc alatt megsütjük.

Exit mobile version