Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Epres sticky rice ( glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

35 dkg rizs

7 dl víz

3 dl kókusz ital

2 dl kókusztejszín

6 dkg édesítő (1:4)

csipet só

Epres feltét:

40 dkg eper

ízlés szerint édesítő

1 ek citromlé

Elkészítés:

A rizst átmossuk, majd egy lábasba tesszük, felöntjük 7 dl vízzel, csipet sót hozzáadjuk és az édesítőből 1 dkg – ot.

Megfőzzük.

Közben a kókuszitalt és a kókusztejszínt, kikeverjük egy lábasba, hozzáadjuk a maradék édesítőt, majd felfőzzük.

Ha a rizs megfőtt, akkor hozzáadjuk a kókuszos keveréket, alaposan összekeverjük, majd lefedjük és hűtőbe tesszük pár órára.

Az epreket ( nekem fagyasztott volt ) lábasba tesszük a citromlével és az édesítővel, megfőzzük.

Majd ha meghűlt a rizs és az eper akkor tálaljuk.

Exit mobile version