Hozzávalók:
Piskóta:
10,5 dkg köles liszt
7,5 dkg Grapoila dió liszt – KATT IDE – ITT TALOD – HASZNÁLD A MONAKONYHAJA KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT
2 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő (1:4 )
7 g sütőpor
2,5 dl víz
1 kk citromlé
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
4 dl növényi ital ( rizs, kókusz… )
20 dkg margarin
ízlés szerint édesítő
+ 15 dkg eper
+ 1 – 2 db banán
+ holland kakaópor a szóráshoz
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összekeverjük.
21×21 – es sütőpapírral kibélelt formába egyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A pudingport a növényi itallal, édesítővel együtt egy lábasba tesszük, elkeverjük, megfőzzük, majd hozzáadjuk a margarint, és alaposan kikeverjük.
A meghűlt piskótára kenjük a krém felét, erre rászórjuk az epret, majd az előzőleg felkarikázott banánokat.
A gyümökcsökre pedig rátesszük a maradék krémet, eloszlatjuk, megszórjuk kakaóporral, majd hagyjuk 5-6 órát ( lehet egy éjjelt is ), hogy jól összeálljon.
Epres – banános szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
