Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Rizslap Gofri ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók ( 1 db )

3 db rizspapír

10 dkg csicseriborsó liszt

ízlés szerint édesítő

kb. 1 – 1,2 dl víz

+ kakaópor – édesítő – víz keveréke

+ pár karika banán

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A kakaóporból , édesítőből és vízből sűrű masszát keverünk ki. ( nem kell sok!!! )

A csicseriborsó lisztet kikeverjük az édesítővel és a vízzel.

Egy tálcára öntjük.

Egy rizslapot alaposan megmártunk benne, majd szilikon lapra tesszük.

A közepére a kakaós masszából teszünk, majd 3-4 banán karika.

Egy újabb lapot mártunk a csicseris masszába, majd a banános lapra tesszük.

Ennek is a közepébe a kakaós massza jön, majd banán karikák.

Majd az utolsó lapot is megmártjuk a csicseris masszába, ráhelyezzük a banános lapra.

Ujjainkkal lenyomkodjuk, ezáltal a kakaós massza szétterül.

Egy kontakt grillt vékonyan kiolajozunk, majd áthelyezzeük a lapokat ( így egybe!!! – én úgy csináltam, hogy a szilikon lapot ráfordítottam a kontakt grill lapjára, majd leszedtem, így a rizslapok szépen egybe maradtak ).

Majd aranybarnásra sütjük.

Exit mobile version