Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Sütőtökös – mákos csiga ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

20 dkg Mester Család kenyérmic

10 dkg Mester Család kelt tésztaliszt

7 g porélesztő

4 dkg Metser család édesítő (1:4)

30 dkg sült sütőtök

1,25 dl növényi ital

+ 10 dkg darált mák

+ ízlés szerint édesítő

+ 1 – 2 ek rumaroma

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ porédesítő növényi tejszínnel kikeverve

Elkészítés:

A sütőtököt villával jól összenyomkodjuk.

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd belegyúrjuk a sütőtököt, majd pedig a növényi italt.

Jó alaposan kidolgozzuk.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.

A mákot édesítővel kikeverjük, hozzáadjuk a rumaromát, elkeverjük, majd eloszlatjuk a kinyújtott tésztán.

Feltekerjük, majd csigákra vágjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Még forrón lekenjük porédesítővel kikevert növényi tejszínnel.

Exit mobile version