Hozzávalók:
25 dkg vöröslencse
ízlés szerint só
ízlés szerint zöldfűszerek
+ olaj a kenéshez ( de elhagyható )
Elkészítés:
A vöröslencsét beáztatjuk 3-4 órára.
Majd leöntjük a vizet róla,átmossuk.
Hozzáadunk kb 0,75 dl vizet, majd leturmixoljuk az egészet.
Sózzuk, fűszerezzük.
Egy lábasba öntjük, majd elkezdjük főzni, sűrű – nyúlós szerű állaga legyen.
Ha ezzel megvagyunk, akkor egy sütőpapírral bélelt 21×24 – es tepsibe tesszük. Hagyjuk, amíg teljesen kihűl.
Majd kiszedjük a tepsibúl ( meg kell, hogy legyen a formája!!! – tehát a tepsi alakját felvette ), majd csíkokra vágjuk.
Egy nagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a csíkokat, tetejüket le lehet fújni olajsprayvel, megszórni plusz sóval.
180 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük.
( nálam ennyi idő volt! figyelni kell, az a lényeg, hogy kiszáradjon, ropogós legyen a külseje ).