Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Vöröslencse snack ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

25 dkg vöröslencse

ízlés szerint só

ízlés szerint zöldfűszerek

+ olaj a kenéshez ( de elhagyható )

Elkészítés:

A vöröslencsét beáztatjuk 3-4 órára.

Majd leöntjük a vizet róla,átmossuk.

Hozzáadunk kb 0,75 dl vizet, majd leturmixoljuk az egészet.

Sózzuk, fűszerezzük.

Egy lábasba öntjük, majd elkezdjük főzni, sűrű – nyúlós szerű állaga legyen.

Ha ezzel megvagyunk, akkor egy sütőpapírral bélelt 21×24 – es tepsibe tesszük. Hagyjuk, amíg teljesen kihűl.

Majd kiszedjük a tepsibúl ( meg kell, hogy legyen a formája!!! – tehát a tepsi alakját felvette ), majd csíkokra vágjuk.

Egy nagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a csíkokat, tetejüket le lehet fújni olajsprayvel, megszórni plusz sóval.

180 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük.

( nálam ennyi idő volt! figyelni kell, az a lényeg, hogy kiszáradjon, ropogós legyen a külseje ).

Exit mobile version