Hozzávalók ( 2 db )
2 db wc papír guriga
4 db rizslap – nekem most kocka alakú volt
5 dkg csicseriborsó liszt
1,5 dl víz
3g sütőpor
ízlés szerint édesítő
Töltelék:
10 dkg darált dió
ízlés szerint édesítő
2 g sütőpor
kb. 30 g növényi ital – amennyit felvesz a dió, hogy kenhető legyen
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A gurigákat alufóliával becsomagojuk, majd nagyon vékonyan leolajozzuk.
A diós tölteléket kikeverjük.
A csicseriborsó lisztet kikeverjük a vízzel, sütőporral és édesítővel.
1 db lapot belemártunk, mind a két oldalával, majd szilikon lapra tesszük.
A töltelék felét eloszlatjuk rajta, majd erre jön egy másik lap, amit ugyenígy megmártottunk a csicseris masszában.
Majd pedig csíkokra vágjuk ollóval.
Fogunk egy gurigát, majd a csíkokat elkezdjük rátekerni, amíg el nem fogy.
Majd a másik két lappal is ugyanígy járunk el.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lefújjuk, vagy lekenjük, majd 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.