Hozzávalók:
25 dkg barna rizsliszt
12,5 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő ( Mester Család vagy Its Us márka!!!!!! )
3 dkg útifűmaghéj
1 cs sütőpor
5 dkg édesítő (1:4)
1 ek citromlé
3,5 dl növényi ital
Tetejére:
10 dkg áfonya lekvár – gluténmentes, cukormentes, vegán
15 dkg eper
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( 28×24 ) tesszük a tésztát.
Az epret keverjük össze a lekvárral, majd oszlassuk el a tészta tetején.
180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt süssük meg.
Epres – áfonyás piskóta ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
