Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
5 dkg csicseriborsó liszt
4 dkg édesítő ( 1:4 )
1 kk fahéj
6 g sütőpor
1 ek rumaroma
2,5 dl víz
Almás rész:
50 dkg alma
1 cs vaníliás pudingpor
2,5 dl növényi ital
4 dkg édesítő ( 1:4 )
+ kb. 15 dkg gluténmentes, natúr cor flakes
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kikeverjük.
Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük.
180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A pudingport kikeverjük az édesítővel és növényi tejjel, megfőzzük.
Az almát megmossuk, lereszeljük és a megfőtt pudinghoz keverjük.
Ha a piskóta megsült és kihűlt, akkor összemorzsoljuk,majd az almás keverékkel együtt jól kikeverjük.
Egy 21×21 – es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a corn flakes egyik felét belemorzsoljuk.
Erre ráegyengetjük az almás piskótás masszát.
Majd a tetejére a corn flakes másik fele.
Hagyjuk 5-6 órát, hogy jól összeálljon és kihűljön.
Almás Corn Flakes sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

