Hozzávalók:
Piskóta:
6,5 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
7,5 dkg lenmagliszt
4 dkg holland kakaópor
3 dkg útifűmaghéj
6 g sütőpor
4 dkg édesítő (1:4)
3 dl víz
1 kk citromlé
Krém:
20 dkg növényi mascarpone
3 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
ízlés szerint vanília aroma
15 dkg áfonya ( nekem fagyasztott volt )
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kikeverjük.
Egy 21×21 – es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos kb. 30 perc alatt megsütjük ( tűpróba ! ).
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az édesítőt, vanília aromát, mascarponét és jól kikeverjük.
Ha a piskóta megsült és kihűlt, akkor a tetejére réteggezzük a krémet az áfonyával ( krém, áfonya, krém, áfonya ).
Hagyjuk pár órát, amíg jól összeáll.
Áfonyás habos ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

