Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Áfonyás – kókuszos szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

4 dkg holland kakaópor

4 dkg édesítő (1:4)

7 dkg cirok liszt

3 dl víz

1 kk citromlé

6 g sütőpor

Krém:

7 dkg kókuszreszelék

3 dkg kókuszliszt

4 dkg édesítő (1:4)

1 dl növényi tejszín / kókuszkrém

1 kk vanília aroma

+ 15 dkg áfonya

+ 5 dkg mentes csokoládé reszelve

Elkészítés:

A krém alapanyagait kikeverjük.

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.

Egy 20×24 – es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

180 fokos sütőben kb. 10 – 15 percet sütjük.

Majd kivesszük és a krémet óvatosan ráegyengetjük, megszórjuk a gyümölccsel és a csokival ( reszelt ), majd vissza tesszük a sütőbe és kb. 15 percet sütjük még.

Exit mobile version