Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Gyümölcsös rizslap ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:
6 db rizslap
5 dkg csicseriborsó liszt
1,5 dl víz
2 dkg édesítő
3 g sütőpor
30 dkg alma
30 dkg barack – nekem befőtt volt ( cukormentes, gluténmentes, vegán )
+ barna rizsliszt
+ mentes morzsa
+ olaj
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, felkockázzuk.
A barackot feldaraboljuk.
Az almát és a barackot összekeverjük, ízlés szerint édesítjük – ha szükséges.
Fogunk egy rizslapot és alaposan vízbe mártjuk, majd szilikon vagy műanyag lapra tesszük, beletesszük a közepére az almás keverék egyharmadát, két szélét rájatjuk, majd a másik két szélét is.
Egy másik lapot is belemártunk vízbe, majd ennek a közepébe tesszük a már kész batyunkat és belecsomagoljuk.
A csicseriborsó lisztet kikeverjük a vízzel, sütőporral és édesítővel.
Megmártjuk benne a batyunkat, majd megforgatjuk a barna rizslisztben, újra csicseris keverékbe mártjuk, majd a morzsába, sütőpapíros tepsire tesszük.
Így járunk el a többi lappal és töltelékkel is.
3 db batyunak kell lennie.
Majd olajjal vékonyan lekenjük és 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

Exit mobile version