Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Almás – körtés croissant rizslapból ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók ( 4 db – hoz )

10 dkg csicseriborsó liszt

4 g sütőpor

1 dkg édesítő (1:4)

3 dl víz

Töltelék:

10 dkg mandula liszt

3 g sütőpor

0,75 dl víz

+ 4 cikk alma

+ 4 cikk körte

+ fahéj

+ olaj a kenéshez

+ édesítő a szóráshoz

Elkészítés:

A csicseris keveréket kikeverjük, majd a mandulás keveréket is.

Egy lapot megmártunk a csicseris keverékben, vágólapra tesszük, ráteszünk a mandulás keverékből, majd erre jön egy másik lap, amit ugyanúgy a csicseris keverékbe mártottunk, elnyokodjuk a mandulás tölteléket a két lap között az ujjunkkal.

Majd háromszöget vágunk ( levágjuk az egyik oldalát, majd a másik oldalát a rizslapnak ).

Az egyiket rátesszük a háromszögre, a másikat pedig – az egyenes részével lefele – keresztbe a lenti részéhez.

Ide tesszünk egy – egy szelet almát és körtét, megszórjuk fahéjjal, majd feltekerjük.

Megformázzuk, sütőpapíros tepsire tesszük, a tetejét még lekenjük a csicseris keverékkel, majd olajjal, megszórjuk édesítővel.

Mindegyikkel így járunk el, így kapunk négy croissantot.

180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Fázisfotókat találtok a rizslap megvágásáról itt ( az előző croissant receptemnél ) KATT IDE

Exit mobile version