Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Sajtos roló rizslapból ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók ( 4 db ):

4 db rizslap

5 dkg csicseriborsó liszt

3 g sütőpor

2 dl víz

Lapok közé:

10 dkg mandula liszt

4 g sütőpor

kb. 0,5 dl víz

Töltelék:

1 dl növényi tejföl

10 dkg reszelt növényi sajt

15 dk főtt köles ( 5 dkg kölest alaposan átmosni, majd 1,5 dl vízben puhára főzni )

1 kk gluténmentes sörélesztőpehely

+ olaj a kenéshez

+ só a szóráshoz

Elkészítés:

4 db roló formát előveszünk, sütőpapírt tekerünk rá.

A csicseriborsó lisztet kikeverjük a sütőporral, vízzel, sóval.

A mandulalisztet a sütőporral és vízzel.

Egy rizslapot alaposan megmártunk a csicseris keverékbe, múanyag vágólapra tesszük, megkenjük a mandulalisztes keverékkel, majd egy másik lapot is megmártunk a csicseris keverékbe, majd rátesszük a mandulás keverékkel megkent lapra.

Csíkokra vágjuk.

Majd a fele adag csíkokat az egyik formára rátekerjük. Majd a másik fele csíkokat egy másikra.

A másik két lappal is így járunk el, és ugyanígy két formára lesz elég.

Még egyszer megmártjuk a rolókat a csicseris keverékben, sütőpapíros tepsire tesszük őket, lekenjük vékonyan olajjal, megszórjuk sóval őket, majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk míg kihűl, majd szépen ki is lehet húzni a formát a rolókból.

A töltelék alapanyagait kikeverjük ( némi reszelt sajtot hagyjunk meg ), majd betöltjük a rolókat ( én habnyomót használtam hozzá ), széleiket megforgatjuk a reszelt növényi sajtban.

Majd tálalható.

Exit mobile version