Hozzávalók:
8 db rizslap
7,5 dkg csicseriborsó liszt
4 g sütőpor
1,25 dl víz
1 dkg édesítő ( 1:4 )
Töltelék:
7,5 dkg darált dió
7,5 dkg darált mandula
ízlés szerint édesítő ( ha szükséges )
2 db nagyobb érett banán ( kb. 20 dkg )
0,5 dl növényi tejszín
Tetejére:
szeletelt mandula
édesítő
1 db füge
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A banánt villával összetördeljük.
Hozzáadjuk a diót, mandulát, édesítőt, tejszínt, kikeverjük.
A csicseriborsó lisztet kikeverjük a vízzel, sütőporral, édesítővel.
Két darab rizslapot jól megmártunk a csicseris keverékben, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük ( én kocka alakú rizslapot használtam és 21×21 – es formát ).
Erre teszünk a töltelékből, elkenjük rajta, majd ismét két lapot mártunk a keverékben, rátesszük az előzőre, majd krém…. ( amíg el nem fogy ) és két lappal zárjuk a sort ( ugyanugy csicseris keverékbe mártva ).
A tetjét olajjal vékonyan lekenjük, karikára vágott fügét és mandulát teszünk rá-ű
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Diós – mandulás rizslapos ( glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán )

