Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Epres – banános sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:
Piskóta:
12,5 dkg barna rizsliszt
2,5 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
7 g sütőpor
3 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us!!! )
5 dkg csicseriborsó liszt
1 ek vanília aroma
2,2 dl víz
1 kk citromlé
Krém:
20 dkg főtt köles ( 5 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 2 dl növényi tejben megfőzzük )
25 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )
3 db banán ( 30 dkg )
ízlés szerint édesítő
7,5 dkg barna rizsliszt
5 dkg margarin
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük, majd beledolgozzuk a vizet, vanília aromát és citromlevet.
21×21 – es sütőpapírral kibélelt formába tesszük és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a kölest pépesítjük botmixerrel.
A banánt megpucoljuk, összenyomkodjuk villával.
Az epret kiolvasztjuk.
Majd a margarinon kívül az összes alapanyagot egy lábasba tesszük , kikeverük és sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.
Ha a piskóta meghült, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, és a tetejét is bevonjuk vele.

Exit mobile version