Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Tejberizs szelet ( glutén, tej., tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:
Piskóta:
12,5 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg gluténmentes, zabpehelyliszt
4 dkg édesítő (1:4 )
8 g sütőpor
3 dkg holland kakaópor
3 dkg útifűmaghéj
3 dl víz
1 kk citromlé
Tejberizs réteg: 35 dkg rizs
6 dl növényi ital
1 cs vaníliás pudingpor
2 dl növényi tejszín
1 kk vanília aroma
ízlés szerint édesítő
Gyümölcsös réteg:
30 dkg vegyes gyümölcs keverék
1 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
1 kk citromlé
kb. 2 ek chia mag
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a nedves alapanyagokat.
Egy 21×24 – es formát sütőpapírral kibélelünk, beleegyengetjük a masszát, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A rizst alaposan átmossuk, majd a növényi italban az édesítővel megfőzzük.
A növényi tejszínt, vanília aromát és pudingport kikeverjük, majd a megfőtt rizshez keverjük, majd sűrűre főzzük.
A gyümölcsöt egy lábasba tesszük a tejszínnel, édesítővel , citromlével, pépesre főzzük, majd belekeverjük a chia magot.
Majd ha minden elkészült, akkor a piskóta tetejére tesszük a rizses réteget, majd a gyümölcsös réteget.
Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.

Exit mobile version