Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Almás – diós pite ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
3 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us márka )
2,3 dkg útifűmaghéj
12 dkg margarin
4 dkg édesítő (1:4)
5 g sütőpor
1 kk citromlé
1-2 ek növényi ital
Töltelék:
70 dkg alma
20 dkg darált dió
ízlés szerint édesítő
ízlés szerint mézeskalács fűszer
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
Az almát megmossuk, lereszeljük.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, beledolgozzuk a margarint és a citromlevet, növényi italt.
A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd két részre szedjük.
Egy 21×21 – es formát sütőpapírral kibélelünk.
Az egyik tésztát kezünkkel belenyomkodjuk.
Az alma levét kinyomkodjuk, összekeverjük a dióval és édesítővel.
Rátesszük a tésztára a tölteléket.
Majd a másik lapot kinyújtjuk és a töltelékre tesszük.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd villával megszúrkáljuk.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version