Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Aszalt szilvás sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:
Alap:
10 dkg gluténmentes zabpehely
10 dkg gluténmentes zabpehelyléiszt
2 dkg holland kakaópor
12,5 dkg margarin
4 dkg édesítő (1:4) – porrá őrölve
Krém:
10 dkg köles
3 dl növényi ital
1 kk citromlé
ízlés szerint édesítő
20 dkg növényi mascarpone
10 dkg aszalt szilva
+ olvasztott mentes csokoládé a díszítéshez
Elkészítés:
Az asztalt szilvát egy éjjelre beáztatjuk, majd másnap botmixerrelpépesítjük.
A kölest alaposan átmossuk, majd a 3 dl növényi italban megfőzzük az édesítővel együtt, majd belekeverjük a citromlevet, és botmixerrel pépesítjük.
Hozzákeverjük a mascarponét és a pépesített aszalt szilvát.
A süti alap alapanyagait egy tálban összedolgozzuk,majd egy 21 cm – es tortaformába nyomkodjuk.
Majd ráegyengetjük a krémet, olvasztott csokivaldíszitjük,majd hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.

Exit mobile version