Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Fügés keksz ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:
8 dkg köles
2,4 dl növényi ital ( ebben főzzük meg a kölest )
15,5 dkg gluténmentes zabpehely
4 dkg édesítő (1:4)
7 dkg margarin
6 g sütőpor
15,5 dkg barna rizsliszt
2 dkg szeletelt mandula
Tetejére:
1 – 2 db füge
+ olvasztott mentes csokoládé
Elkészítés:
A kölest alaposan mossuk át, majd a növényi italban főzzü meg.
Ha kihűlt, akkor az összes többi alapanyaggal együtt jól dolgozzuk össze.
Majd formázzunk golyókat ( 6-8 db ), tegyük sütőpapíros tepsire, tenyerünkkel kicsit nyomkodjuk le.
A fügét mossuk meg, majd karikázzuk fel és minden sütialapra tegyünk belőle.
180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg, majd csorgassuk meg olvasztott mnetes csokival.
Hagyjuk, amíg teljesen kihűl.

Exit mobile version