Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Kókuszos epres tekercs ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:
10 dkg gluténmentes zabpehely
5 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
5 dkg holland kakaópor
5 dkg édesítő ( 1:4 ) – porállagban
5 dkg kókuszreszelék
12,5 dkg margarin
Töltelék:
20 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )
ízlés szerint édesítő
10 dkg kókuszreszelék
1 ek vanília aroma
10 dkg margarin
kb 0,5 dl növényi tejszín
+ kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd félre tesszük a hütőbe , amíg a tölteléket összeállítjuk.
Az epret kiolvasztjuk, majd villával összenyomkodjuk.
A töltelék rész többi alapanyagával együtt kikeverjük.
Majd kivesszük a hütőbe tett kakaós részt.
Két sütőpapír közt jól kinyújtjuk, majd megkenjük az epres töltelékkel és feltekerjük.
Megszórjuk jó alaposan kókuszreszelékkel, majd 3-4 órát tegyük hűvös helyre, amíg jól összeáll.

Exit mobile version