Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Bounty kalács (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán )

Hozzávalók:

20 dkg Mester kelt tészta liszt

20 dkg Mester házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

3 dkg édesítő (1:4)

2 dl növényi tejszín

1,5 dl víz

Töltelék:

Kókuszos:

10 dkg Mester kókuszreszelék

ízlés szerint édesítő

kb. 1 – 1,2 dl növényi tejszín (kenhető legyen)

Kakaós:

10 dkg Mester kakaópor

ízlés szerint édesítő

annyi növényi tejszín, hogy kenhető állagú legyen

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, majd alaposan összedolgozzuk.

A krémekhez a töltelékeket kikeverjük.

Majd a tésztát két részre osztjuk.

Mindegyiket kinyújtjuk, majd az egyiket a kókuszos, a másikat a kakaós töltelékkel megkenjük.

Feltekerjük mind a kettőt, majd egymásba csavarjuk.

Sütőpapírral kibélelt kenyérformába tesszük, olajjal lekenjük.

50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

A Mester család termékeket megtalálod itt KATT IDE

Exit mobile version