Hozzávalók:
25 dkg Mester házi kenyérliszt
20 dkg Mester kelt tészta liszt
3 kk só
1 cs porélesztő
5 dkg margarin
5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
0,5 dl növényi tejszín
1 dkg útifűmaghéj
5 dl víz
+ olaj a kenéshez
+ magok a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk amargarint, beledolgozzuk. Majd hozzáadjuk a növényi tejszínt, és a vizet és alaposan összedolgozzuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd lisztes lapon kinyújtjuk, hajtogatjuk… ismételjük 3-szor.
Majd kb 2 ujjnyira kinyújtjuk és szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét olajjal lekenjük, megszórjuk magokkal, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.