Hozzávalók:
25 dkg Mester házi kenyérliszt
20 dkg Mester kelt tészta liszt
3 kk só
1 cs porélesztő
5 dkg margarin
5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
0,5 dl növényi tejszín
1 dkg útifűmaghéj
5 dl víz
+ olaj a kenéshez
+ magok a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk amargarint, beledolgozzuk. Majd hozzáadjuk a növényi tejszínt, és a vizet és alaposan összedolgozzuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd lisztes lapon kinyújtjuk, hajtogatjuk… ismételjük 3-szor.
Majd kb 2 ujjnyira kinyújtjuk és szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét olajjal lekenjük, megszórjuk magokkal, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
![278049237-518644503300780-7645931121920365847-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/04/278049237-518644503300780-7645931121920365847-n.jpg)
![277999390-3210113762592384-480595890809601143-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/04/277999390-3210113762592384-480595890809601143-n.jpg)
![277944517-297608542450358-8045672817232891422-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/04/277944517-297608542450358-8045672817232891422-n.jpg)
![277928096-1495775110819386-7865510715431013515-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/04/277928096-1495775110819386-7865510715431013515-n.jpg)
![277906249-322003716689667-565236688973223982-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/04/277906249-322003716689667-565236688973223982-n.jpg)