Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Mindent bele kalács (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

30 dkg Mester házi kenyérliszt

20 dkg Mester kelt tészta liszt

1 cs porélesztő

5 dkg édesítő (1:4)

20 dkg Mester diab étbevonó

15 dkg mazsola

5 dkg banánchips (cukormentes) – tördelve

5 dkg kókuszchipr

10 dkg margarin

2 dl növényi tejszín

3 dl víz

Elkészítés:

Egy tálba tesszük az összes száraz alapanyagot,majd jól összekeverjük.

Majd beledolgozzuk a margarint, végül a tejszínt és a vizet.

Majd egy 20 – cm átmerőjű torta formát kiolajozunk, vagy sütőpapírral kibéleljük.

A tésztát 6 részre szedjük, majd nagyobb golyókat formázunk belőlük, és a formába tesszük.

50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb 40-50 perc alatt megsütjük.

Mester család termékek itt KATT IDE

Exit mobile version