Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Burgonyás bagel (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg Mester házi kenyérliszt

0,5 cs porélesztő

1-2 kk só

10 dkg Mester család burgonyapehely

4,7 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz

+ olaj a kenéshez

+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, jól összedolgozzuk, majd jön az olaj, és azzal is összedolgozzuk.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd szilikon lapon átgyúrjuk (szórhatunk alá egy kis lisztet), majd kinyújtjuk kb 2,5-3 ujjnyi vastagra.

Majd szaggatjuk (én fánk szaggatót használtam).

Forró-lobogó vízben főzzük 2-3 percig.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk a sörélesztőpehellyel.

180 fokon kb. 35-45 percig sütjük.

A Mester család termékeket megtalálod itt KATT IDE

Exit mobile version