Hozzávalók:
25 dkg Mester házi kenyérliszt
0,5 cs porélesztő
1-2 kk só
10 dkg Mester család burgonyapehely
4,7 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz
+ olaj a kenéshez
+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, jól összedolgozzuk, majd jön az olaj, és azzal is összedolgozzuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd szilikon lapon átgyúrjuk (szórhatunk alá egy kis lisztet), majd kinyújtjuk kb 2,5-3 ujjnyi vastagra.
Majd szaggatjuk (én fánk szaggatót használtam).
Forró-lobogó vízben főzzük 2-3 percig.
Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk a sörélesztőpehellyel.
180 fokon kb. 35-45 percig sütjük.
![284060514-408346374530230-4622596347451333438-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/284060514-408346374530230-4622596347451333438-n.jpg)
![284006967-1003860520495306-4773886263485745774-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/284006967-1003860520495306-4773886263485745774-n.jpg)
![284003866-791475665151302-1411289680981233893-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/284003866-791475665151302-1411289680981233893-n.jpg)
![283999005-267372065555299-2522895696710402805-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/283999005-267372065555299-2522895696710402805-n.jpg)
![283836019-1187783492049227-7223684941467926399-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/283836019-1187783492049227-7223684941467926399-n.jpg)
![283432016-739591047177289-7271998917269539341-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/283432016-739591047177289-7271998917269539341-n.jpg)