Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Kapros tökös – túrós hamis rétes (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg Mester család süteményliszt

csipet só

5 g sütőpor

7,5 dkg margarin

1,4 dl növényi tej

Töltelék:

30 dkg főtt tök

1 cs kapor – jó apróra vágva – megmosva

20 dkg főtt köles (ez kb. 5 dkg köles 4x-es növényi tejben megfőzve – előtte jól átmosva )

ízlés szerint só

2 ek útifűmaghéj

1 dl növényi tejszín

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt  a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.

A töltelékhez az alapanyagokat alaposan kikeverjük.

Egy nagyobb asztalon egy terítőre barna rizslisztet szórunk, átdolgozzuk a tésztát, majd jó vékonyra kinyújtjuk.

A tölteléket a tészta felén elegyengetjük, majd a terítő segítségével feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszúrkáljuk.

180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

A Mester család termékeket itt találod – KATT IDE

Exit mobile version