Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Almás-krémes több lapos sütemény (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

40 dkg Mester süteményliszt

3 dkg édesítő (1:4)

10 dkg margarin

1,5 dkg útifűmaghéj

2,2 dl víz

8 g mézes fűszerkeverék

Töltelék:

6 dl növényi tej

12 dkg Mester család vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

6 db nagyobb alma reszelve

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a margarint, eldolgozzuk benne, majd hozzá adjuk a vizet és jól összedolgozzuk.

4 részre osztjuk, és mindegyiket kinyújtjuk 18×18 -as formára.

Mindegyik lapot 180 fokos sütőben megsütjük kb 10-15 perc alatt.

Közben a növényi tejet,édesítőt és pudingport kikeverjük, majd megfőzzük.

Majd belekeverjük a reszelt almát.

Ha meghűltek a lapok, akkor rétegezzük őket.

Majd porédesítővel megszórjuk.

A Mester család termékeket itt tudod beszerezni – KATT IDE

Exit mobile version