Hozzávalók:
35 dkg Mester család süteményliszt
5 g sütőpor
4 dkg édesítő (1:4)
15 dkg margarin
1 dl növényi tej
Töltelék:
40 dkg sült sütőtök
1 kg alma ( kb 6 db ) – reszelve
fahéj
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, majd bele dolgozzuk a margarint, végül a növényi tejet.
Két részre osztjuk, majd kinyújtjuk mind a két lapot 18×18-as formára.
A sütőtököt és az almát (ennek nyomkodjuk ki a levét) egy tálba tesszük az édesítővel és a fahéjjal, alaposan elkeverjük.
Majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük az egyik lapot, erre rátesszük a tölteléket, eloszlatjuk, majd a másik lap tésztát a tetejére tesszük.
180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.