Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Almás – csokis kalács (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

30 dkg Mester család kelt tészta liszt

20 dkg Mester család házi kenyérliszt

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs porélesztő

10 dkg margarin – olvasztva

3 db alma – reszelve

2 kk fahéj

kb 2,25 dl víz

+ kb 10-15 dkg Mester család diabetikus étbevonó

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a az almát és a margarint, eldolgozzuk benne, végül a vizet és alaposan összedolgozzuk.

Majd három részre osztjuk.

Két részt tenyerünkkel kilapítunk, majd csokit teszünk bele, és feltekerjük őket, a harmadikat kisodorjuk.

Majd összefonjuk őket.

Egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük, olajjal vékonyan lekenjük.

50 fokon kb. 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit itt tudod beszerezni – KATT IDE

Exit mobile version