Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Leopárd kalács (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg Mester család kelt tészta liszt

25 dkg Mester család házi kenyér lisztkeverék

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs porélesztő

10 dkg margarin – puha

1,5 dl cukormentes növényi tejszín

2,5 dl víz

+ Mester család holland kakaópor

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint beledolgozzuk, majd a tejszínt és a vizet. Alaposan összedolgozzuk.

Majd 3 részre osztjuk.

Az egyiket simán hagyjuk, a másodikba 1 ek kakaóport beledolgozunk, a harmadikba 2-2,5 ek kakaópor ( ha szükséges adjunk hozzá némi folyadékot).

Mind a 3 részt elosztjuk 5 részre.

Majd a fehér részeket kinyújtjuk.

A világosabb kakaós részeket is kinyújtjuk.

A sötétebb kakaós részeket kisodorjuk.

Majd leteszünk egy világos részt, arra egy kakaós részt, majd beletesszük a kisodort sötét barna részt, végül feltekerjük.

Egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába egymásra helyezzük, majd olajjal vékonyan lekenjük.

50 fokos sütőben 1 órát kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

A Mester család termékeit itt tudod beszerezni – KATT IDE

Exit mobile version