Hozzávalók:
25 dkg Mester család kelt tészta liszt
25 dkg Mester család házi kenyér lisztkeverék
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs porélesztő
10 dkg margarin – puha
1,5 dl cukormentes növényi tejszín
2,5 dl víz
+ Mester család holland kakaópor
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint beledolgozzuk, majd a tejszínt és a vizet. Alaposan összedolgozzuk.
Majd 3 részre osztjuk.
Az egyiket simán hagyjuk, a másodikba 1 ek kakaóport beledolgozunk, a harmadikba 2-2,5 ek kakaópor ( ha szükséges adjunk hozzá némi folyadékot).
Mind a 3 részt elosztjuk 5 részre.
Majd a fehér részeket kinyújtjuk.
A világosabb kakaós részeket is kinyújtjuk.
A sötétebb kakaós részeket kisodorjuk.
Majd leteszünk egy világos részt, arra egy kakaós részt, majd beletesszük a kisodort sötét barna részt, végül feltekerjük.
Egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába egymásra helyezzük, majd olajjal vékonyan lekenjük.
50 fokos sütőben 1 órát kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.