Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Kakaós – „túrós” szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

25 dkg Mester család süteményliszt

15 dkg Mester család kelt tészta liszt

1 cs sütőpor

15 dkg margarin

5,5 dkg Mester család kakaópor

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

2 dkg útifűmaghéj

kb. 5 dl növényi tej

Töltelék:

20 dkg cukormentes baracklekvár

80 dkg köles túró ( 20 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 6 dl növényi tejben és 2 dl cukormentes növényi tejszínben megfőzzük, édesítjük ízlés szerint , majd 3 ek citromlevet belekeverünk ).

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és jól kikeverjük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beletesszük és 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük (tűpróba).

Ha megsült és kihűlt a piskóta, kettévágjuk, megkenjük a baracklekvárral és erre rátesszük a kölestúrót, majd a piskóta tetejével lezárjuk.

Hagyjuk 4-5 órát állni.

A Mester Család termékeit itt találod – KATT IDE

Exit mobile version