Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg Mester család kelt tészta lisztkeverék
3 dkg Mester család édesítő (1:4)
5 gr porélesztő
8 dkg margarin
1,4 dkg útifűmaghéj
3,75 dl növényi tej
Töltelék:
15 dkg darált mák
2 db nagy alma – reszelve
ízlés szerint édesítő
1-2 kk fahéj
+ Olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, végül hozzáadjuk a növényi tejet és jól összedolgozzuk.
1 órát meleg helyen kelesztjük.
A töltelék alapanyagait kikeverjük.
Majd a tésztát barna rizslisztes lapon ( én egy nagy asztalra terítőt szoktam tenni, és azon nyújtom ki ) nagyon vékonyra nyújtjuk.
Az egyik felére halmozzuk a tölteléket , eloszlatjuk rajta, majd feltekerjük ( erre jó a terítő, mert azzal tökéletesen fel lehet tekerni.
Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.