Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Burgonyás – „túrós” pogácsa (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

30 dkg főtt, áttört burgonya

30 dkg köles túró (sós)

50 dkg Mester család házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

2 kk só

12,5 dkg margarin

4 dlvíz

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a köles túrót, összedolgozzuk vele, majd belegyúrjuk a margarint.

Végül hozzáadjuk a vizet és alaposan összegyúrjuk.

Egy órát meleg helyen kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk kb. 2 ujjnyira, majd szaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeket megtalálod itt – KATT IDE

Exit mobile version