Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Csokis – „túrós” babka ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

15 dkg Mester család kelt tészta lisztkeverék

20 dkg Mester család Házi kenyérliszt

15 dkg Mester család süteményliszt

1 cs porélesztő

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

16 dkg margarin

3,6 dl víz

Töltelék:

15 dkg Mester család diabetikus étbevonó – olvasztva

40 dkg köles túró

5 dkg Mester család holland kakaópor

ízlés szerint édesítő

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, végül hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

A töltelékhez az alapanyagokat alaposan kikeverjük.

A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.

Megkenjük a töltelékkel és feltekerjük.

Középen hosszában kettévágjuk, majd összecsavarjuk.

Sütőpapírral bélelt formába tesszük, vékonyan olajjal lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeket megtalálod itt – KATT IDE

Exit mobile version