Hozzávalók:
35 dkg Mester család házi kenyérliszt
10 dkg Mester család kelt tészta liszt
1 dkg útifűmaghéj
2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
1 cs porélesztó
2 kk só
1 kk oregánó
1 kk bazsalikom
5 dl víz
Feltét:
mustár – vegán majonéz keveréke
kb. 60 dkg vegyes zöldségkeverék
20 dkg reszelt növényi sajt
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk.
Majd egy órát kelesztjük meleg helyen.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, és kinyújtjuk vékonyra, majd áthelyezzük egy sütőpapíros tepsire.
Széleit behajtjuk.
Megkenjük a mustáros – majonézes keverékkel, megszórjuk a zöldségekkel, majd a reszelt növényi sajttal.
A szélét vékonyan olajjal lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.