Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Rakott palacsinta másképp (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:
70 dkg Mester család palacsinta lisztkeverék
6 dkg olaj
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
1,4 dl víz ( plusz, ha sűrűsödik adjunk hozzá folyamatosan kicsit )
Töltelék:
15 dkg Mester család diabetikus étbevonó olvasztva
25 dkg cukormentes eperlekvár
7,5 dkg Mester család holland kakaópor
+ ha szükséges porédesítő ( bár én nem tettem bele)
Tetejére:
2,5 dl növényi tejszín – cukormentes + ízlés szerint porédesítő
+ olaj a serpenyő kenéséhez
Elkészítés:
A palacsintatésztához az alapanyagokat egy tálban kézi habverővel csomómentesre kikeverjük.
Majd vékonyan olajozott serpenyőben kisütjük őket ( kb. 1 merőkanálnyi megy egy palacsintához).
A töltelék alapanyagait kikeverjük,majd ha megsültek a palacsinták, megtöltjük őket és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
Majd a tejszínt kikeverjük a porédesítővel, meglocsoljuk mindenhol a palacsintákat, majd 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.

A Mester Család termékeket megtalálod itt – KATT IDE

Exit mobile version